Alles went!? - Reisverslag uit Lima, Peru van Maryse Kerkenaar - WaarBenJij.nu Alles went!? - Reisverslag uit Lima, Peru van Maryse Kerkenaar - WaarBenJij.nu

Alles went!?

Door: Maryse

Blijf op de hoogte en volg Maryse

17 Augustus 2009 | Peru, Lima

De eerste week zit erop. De overige ervaringen van vorige week op een rijtje:
- Ik heb mijn eerste aardbeving ervaren en overleefd! Vorige week was er ’s nachts een heftige schok schijnbaar. Doornroosje hier is er wel van wakker geworden, maar toen ik eenmaal goed wakker was wist ik niet waarom en ben ik lekker verder gaan slapen. Schijnbaar zit ik hier precies op een breuklijn, dus het komt wel redelijk regelmatig voor. Gelukkig de echt heftige variant niet zo vaak: twee jaar geleden voor het laatst en daarvoor 20 jaar geleden. Ik heb voor de zekerheid maar wel even wat sites bezocht voor een handleiding wat-te-doen-in-het-geval-van-een-aardebeving.
- Inmiddels heb ik ook een rondleiding gehad in de sieraden fabriek van Yanbal. En echt, ongelofelijk is het enige woord dat ik er voor heb. Een oorbel zal nooit meer hetzelfde zijn voor mij ;) Wat een proces, wat een vakwerk en wat enorm gaaf om eens te zien! Nooit bij stilgestaan dat het zo in elkaar zou zitten. En ik moet eerlijk bekennen dat hoewel ik altijd heb gezegd dat productie niets voor mij zou zijn, mijn hart hier toch wel sneller van ging kloppen!
- Verder is inmiddels iedereen terug van vakantie. Maribella is echt een super leuke meid en eindelijk iemand van enigszins mijn leeftijd -28. We zijn met de jongere garde binnen het bedrijf vrijdag in Pachacamac wezen lunchen en hoewel de communicatie nog erg problematisch verloopt was het wel erg leuk. Aankomende vrijdagavond gaan we ook met een aantal uit.
- Daarnaast ben ik vandaag gepresenteerd voor alle werknemers tijdens het maandagochtend ritueel: volkslied zingen en Yanbal lied zingen (met bijbehorende dans). Het zingen mocht ik laten zitten, het dansen alleen niet haha. Vol goede moed meegedaan aan deze aerobicsles, en het leek nergens naar (volgens mij) maar het werd iig gewaardeerd door mijn collega’s dat ik het probeerde :)
- Voor de rest kan ik zeggen: de jacht is geopend. Op mij dus... Al mijn vrijgezelle collega’s staan in de rij voor een date. En ik geloof dat Maribella mijn pooier is :p Gelukkig valt het allemaal wel mee op mijn werk, er zijn niet zo veel vrijgezellen en er is er op dit moment maar één die het echt hard probeert. En eigenlijk is het wel schattig haha, vrijdag ging hij er echt té opvallend voor zorgen dat hij naast me zou zitten in de auto terug naar Yanbal. Dat kan ik nog wel aan. Ik heb van Gonzalo gehoord dat er op dit moment vijf mensen zich hebben aangemeld voor de vacature vriendje, en dat hij er een speciale taak voor Maribella van heeft gemaakt om te zorgen dat deze vacature ook wordt vervuld. Ik heb toen wel verteld dat mijn moeder het niet zo een goed idee zou vinden, maar hij zou een uitgebreid rapport over de winnaar sturen zodat ze het er helemaal mee eens zou zijn. We zullen zien 8)
Op straat merk ik ook dat westerse vrouwen een schijnbaar hoog aantrekkelijkheids gehalte hebben op de Peruviaanse man. Mexico is hierbij vergeleken echt niks. Ik word overal echt aangestaard, de mannen draaien zich 10000x naar me om en als het even kan fluisteren ze gewoon in mijn oor hoe knap ik wel niet ben. Ik weet af en toe echt niet meer hoe te reageren, nu staar ik gewoon terug maar ik denk dat het niet lang meer gaat duren voor ik gekke bekken naar ze ga trekken. Heb ik zelf tenminste nog lol. Helaas voor mijn ego maak ik me geen illusies: ik ben net als een Amerikaanse auto, puur een statussymbool dat ze willen hebben. En ondertussen dank ik mijn ouders op blote knietjes dat ik geen blond haar heb!
- Tenslotte ben ik ‘verhuisd’ naar mijn nieuwe ‘retro’ hotel. Lekker jaren ’70, inclusief groene badkamer en muffe geur. Redelijk moeten inleveren op mijn prinsessen bestaan dus. Maar goed, wel in hartje Miraflores ( ’t Gooi van Lima, voel me helemaal thuis!) en je hoort mij niet klagen over dat er elke dag achter mijn kont wordt schoongemaakt en de was wordt gedaan!
De dagelijkse routine begint ook vorm te krijgen: ’s ochtends 7.45 u de bus naar Yanbal en om iets voor 20.00 u ben ik weer terug. Lange dagen dus, en vorige week was ik er helemaal klaar mee als ik terug kwam, maar merk dat ik begin te wennen en wat meer energie over heb. Met de lunch gaan we normaal gesproken naar de kantine, waar een 3 gangen menu wordt geserveerd met chicha morada (limonade van rode maïs). Eerst soep of salade, dan vlees met saus, rijst en aardappel en toe iets met fruit. Het scheelt dus dat dan goed gegeten wordt, hoef ik ’s avonds niet nog een keer uitgebreid te eten.
- Als laatste ben ik zaterdag San Isidro gaan verkennen en heb ik een bezoek gebracht aan Huaca Huallamarca. Dit is een ruïne van een volk dat 200 v Chr hier leefde, en staat echt midden in de stad. Zondag was Miraflores aan de beurt. Het strand is een klein kwartiertje lopen vanaf mijn hotel, en met al de parken ervoor erg mooi. En dat terwijl het weer toch best somber is! Ook de paragliders gezien en ben helemaal overtuigd dat ik het ook ga doen. Het is echt zó gaaf. Als ik daar langs het strand loop weet ik weer helemaal waarom ik zo graag hierheen wilde :)

Iedereen weer heel erg bedankt voor alle lieve berichtjes en tot de volgende update!
(Mijn adres is trouwens: Hotel Huaychulo, Av. 2 de Mayo 494 (kamer 10), Miraflores, Lima. Mijn mob.telnr is +511998754865)

• 18 Augustus 2009 - 07:09

Trees:

Hoi Maryse, ik reis weer heerlijk met je mee en geniet van je leuke verslag. Je hoeft niet meer naar Afrika met al die mannen om je heen, daar is het net zo erg. Blijf genieten en tot schrijfs.
    Liefs, Trees

• 18 Augustus 2009 - 07:15

Janna:

fiet, fiet, daar komt Maryse voorbij... :-) Pas je wel op dat je niet teveel gewend raakt aan al die aandacht van dat mannelijke schoon (zijn ze eigenlijk knap, daar zeg je dan niks over...). Enne, je kan best een vriendje voor een tijdje nemen hoor, ook al ben je dan misschien het statussymbool, daar moet je van genieten, toch! ;-)

• 18 Augustus 2009 - 08:15

Renske:

Zo ik ben weer bijgelezen. Dat het nog erger kon dan Mexico! Lijkt me op een gegeven moment wel knap irritant worden.Misschien moet je met een bord op je kop over straat gaan. Maar is die ene vrijgezel leuk? Ik wil wel mee helpen met de sollicitatie :)
    Fijn dat je zo wordt ontvangen daar en in een goede wijk zit ook al heb je aardbevingen.
    Tot je volgende update!
    Kus

• 18 Augustus 2009 - 08:16

Renske:

Owja...Paragliden??? Wat! Ga je dat echt doen? Stoerrrr!

• 18 Augustus 2009 - 09:29

Annemieke:

Haha, ik bied me ook aan om te helpen met de sollicitaties! Lijkt me het beste dat jij dan ff fotootjes maakt van alle gegadigden en ze online zet, dan kunnen wij even objectief meekijken, video boodschap zou nog beter zijn :P

Verder klinkt het allemaal erg tof, lijkt me ook super om zo'n sieraden fabriek van binnen te zien! Mocht je ook nog wat uitzoeken? ;)

En ga je echt paragliden? super cool!!! Kun je het mij mooi leren volgende zomer ;)

Liefs!

• 18 Augustus 2009 - 18:23

Judith:

Waar blijft dat filmpje met het dansje :)

• 19 Augustus 2009 - 06:38

Carla:

Wat klint het cool allemaal! Heb je ook sieraden mee kunnen nemen? Succes met de lange dagen en geniet ervan!

Binnenkort skypen?

xx

• 19 Augustus 2009 - 20:07

Ton:

Hoi Maryse,
    We zijn wel benieuwd naar al die sollicitanten. Om die reden hebben wij besloten om je extra ruimte te geven om foto's te plaatsen. Hoewel, 100 is wel erg aan de optimistische kant, haha. Gebruik daarom maar een deel ervan om ons mee te laten genieten van jouw avonturen nu en in de toekomst.
    Kisses and huck.

• 19 Augustus 2009 - 20:24

Gerco:

Hey Maryse,
    Klinkt allemaal supergaaf. Je bent al met al best nog in een gespreid bedje terechtgekomen. Leuk om je uitgebreide verhalen te lezen.

Have fun!

• 20 Augustus 2009 - 09:37

Sonja:

Wow dit klinkt goed allemaal..en heb ook weer hard gelachen om je verhaal (en de reacties hier ;)) Tot je volgende update x

• 20 Augustus 2009 - 19:59

Vincent:

Eerst wat een verhalen zeg. Je hebt het naar je zin zie ik al. Je vroeg om een update hé, nou die kan je krijgen. Het gaat prima tussen mij en je zus ;-) De rest moet je maar aan je zus zelf vragen, anders praat ik mijn mond weer voorbij :$ Oja en die ware aard daar heb ik niet zo een last van hoor. Veel plezier nog daar in Peru en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen. Groetjes Vincent

• 21 Augustus 2009 - 13:53

Brenda:

Hehe,

Hier eindelijk een berichtje, zoals belooft :). Ik heb duidelijk geen kaas gegeten van deze site. Heb een kwartier zitten zoeken naar waar ik een bericht achter kon laten. Hoezo Blond!!! Maar dat schijnen ze bij jou fijn te vinden. Ik zit nu in Bakel, maar de rest is goed aant zuipen hoor tijdens de IK. Ik heb verder nog geen sappige roddels, maar anders hoor je je zeker. Succes en veel plezier daar

Liefs Brenda

• 24 Augustus 2009 - 17:37

Esther:

Hey Maryse,
    klinkt weer super leuk allemaal! Veel plezier!
    liefs Esther