Hola Amiga! - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Maryse Kerkenaar - WaarBenJij.nu Hola Amiga! - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Maryse Kerkenaar - WaarBenJij.nu

Hola Amiga!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maryse

01 Juli 2008 | Mexico, Monterrey

Na een krappe twee dagen thuis ging vorige week dinsdag om 8 uur ’s ochtends mijn volgende vlucht, naar Cancun. Woensdag zou Renske daar ook aankomen en aan het eind van de week zou er nog een poging plaats vinden om de familie nog even te zien. Ik zou dus de eerste 24 uur ‘alleen’ doorbrengen (omdat het vliegticket goedkoper was op dinsdagochtend en omdat zo een stuk reizen voor slechts 3 dagen ook een beetje jammer is).
Toen ik dinsdagochtend na een paar schamele uurtjes slaap mijn bed uit wilde stappen deed zich er alleen een probleempje voor. Mijn linkervoet was in protest gegaan en kon niet meer uit de stand ‘no function’ worden gehaald. In het crappy hotel in Chihauhau was ik namelijk aardig gestoken, en de beet op mijn linker enkel zag er al anders uit en deed van het begin af pijn, maar in plaats van dat het minder werd, werd de pijn alleen maar erger. Maar aangezien ik weinig keus had behalve doorlopen aangezien ik een vliegtuig te halen had uiteindelijk met moeite beetje bij beetje door de pijn heengelopen.
In Cancun aangekomen meteen naar Isla Mujeres gegaan, aangezien Cancun zelf alleen maar bestaat uit onbetaalbare hotels. Daar het eerste de beste betaalbare hotel ingegaan omdat mijn voet was veranderd in een olifantenpoot en het niet echt lekker liep, zeker niet met een zware tas. Nadat ik een beetje bekomen was van de reis op ontdekkingstocht gegaan over het eiland en natuurlijk naar het strand. ’s Avonds een eettentje opgezocht waar ook wat te zien viel vanaf het terras, zodat ik me niet zou hoeven vervelen tijdens het eten. Meteen bleek al dat het nogal opvallend was, iemand alleen aan het diner op het terras. Ik had dan ook genoeg aanspraak van mensen (van andere gasten, de eigenaar en zijn zoon). Kreeg ook nog spontaan een Mexicaanse liefdesverklaring van de ober van de tent aan de overkant, helaas zonder gitaarmuziek maar met gratis margarita’s! Na drie margarita’s begon de korte nacht zijn tol te eisen en ben ik mijn bed maar gaan opzoeken.
De volgende dag was het een beetje bewolkt en omdat het (nog) niet zo warm was, ben ik maar op ontdekkingstocht gegaan over het eiland. Mensen met geld doen dit in golfkarretjes of per brommer, ik besloot maar te gaan lopen en zien wat ik tegenkwam. Dat bleken voornamelijk veel hagedissen te zijn haha. Na een goede twee uur lopen kreeg ik een lift terug naar het centrum aangeboden en heb ik die maar aangenomen. Vervolgens naar het strand gegaan, en daar de rest van de dag doorgebracht totdat ik bericht kreeg dat het vliegtuig van Renske aangekomen was. Snel mijn spullen gepakt, de ferry genomen, taxi, en toen was ik bij het paradijselijke hotel waar Renske op mij stond te wachten. Het is echt onwijs leuk om haar te zien en tijd door te kunnen brengen met een vriendin die je al langer kent dan 2 maanden ;)
Daarbovenop kwam nog dat wel lekker luxe all-inclusive zaten (met dank aan Arkefly!). Hebben we natuurlijk ook volop van geprofiteerd, cocktails, ontbijt op bed en de restaurants van het hotel uitgeprobeerd. Ze schonken zelfs wijn bij het eten en hadden wél goede chocolade (de chocolade fontein met vruchten deden het erg goed de eerste avond). Ons enige probleem was dat we zoveel aten dat we constant vol zaten, en vervolgens het eten dus niet opkregen ;)
Het eerste restaurant dat we uitprobeerde was het sushi restaurant. Enorm lekker, mooi restaurant en enthousiast personeel, was echt leuk. Vooral omdat je ook alleen maar stokjes kreeg om mee te eten, zoals het hoort natuurlijk! Alleen was de mie een beetje lastig eten met stokjes, maar het is me gelukt :)
Het enige dat niet zo mee zat tijdens ons verblijf in Cancun was het weer. Donderdagochtend stormde het onwijs, dus besloten we maar naar de luxe op toeristengerichte mall te gaan. Alle dure merken werden er verkocht en de meeste buitenlanders gingen zich dan ook flink te buiten vanwege de ‘lage’ prijzen. We hebben hier nog het perfecte brokaatjasje gespot van D&G voor ‘slechts’ 1000 euro.
Donderdagavond zijn we naar Coco Bongo gegaan. Hier zijn allerlei shows gewoon midden tussen het uitgaanspubliek. De shows bestonden voornamelijk uit acrobaten acts (en spiderman) en shows van grote internationale artiesten die na werden gedaan. Het was heel leuk, goede sfeer, lekker gedanst en erg gelachen om de dronken Amerikaanse meisjes die voor ons zaten.
Vrijdag zijn we (na ons ontbijt op bed) naar Playa del Carmen gegaan om daar mijn familie nog een middagje te kunnen zien. Lekker aan het strand gelegen en de verhalen gehoord over hun tocht door Chiapas. Met zijn allen terug naar Cancun gegaan, want de volgende dag zou iedereen weer terug naar huis gaan. Ik vloog als eerste terug naar Monterrey en ik moet zeggen dat het best moeilijk was om weer terug te gaan. Moest best even slikken in de taxi naar het vliegveld, het is zo fijn om mensen van thuis te zien en dan best moeilijk om weer doei te zeggen en te weten dat het weer 2 maanden duurt voordat je ze weer ziet. En het leventje zoals ik het hier kende in Monterrey is ook ten einde, mijn lessen zijn afgelopen en eind volgende week zal het grote reizen beginnen. Een nieuwe fase dus die weer heel veel onzekerheden met zich meebrengt. Maar goed, ik heb eigenlijk niks te klagen natuurlijk en heb ook heel veel zin om het zuiden van Mexico te gaan ontdekken. Als ik iedereen moet geloven is het daar nog mooier dus we zullen het zien!
Wat mij trouwens het meeste is opgevallen is dat Cancun absoluut niet is zoals ik Mexico ken. Het is echt een toeristenoord waar niets van de eigenlijke cultuur meer te vinden is. En overal waar het toeristisch is in Mexico wordt er wel behoorlijk agressief verkocht (in de rest van Mexico absoluut niet). Overal waar je komt wordt naar je geroepen (voornamelijk hola amiga! En dan een heel onzin verhaal erachteraan). Daarnaast heb ik het idee dat de Mexicanen in de toeristische gebieden een stuk minder vriendelijk zijn dan in de rest van Mexico. Misschien omdat ze stiekem balen van de toeristen ofzo, ik weet het niet, maar ik vind het opvallend.

• 02 Juli 2008 - 07:36

Annemieke:

Whaaa, wat cool allemaal. Is toch leuk dat we nu een stewardessvriendinnetje hebben he :) Hoe gaat het nu trouwens met je voet?! Zag er niet best uit...
    We spreken snel weer een keertje af als jue terug bent!! xxxx Miek

• 02 Juli 2008 - 12:21

Carla:

Hey!!!
    Jeetje wat een witte tenen heb jij, tijd voor slippers!! ;) (pff... en wat een bruine benen... jaloezie van mijn kant...)

Wat spannend om te gaan reizen in je eentje... (Je ging toch alleen, of heb ik het verkeerd begrepen?) Gaat de familie al weer weg??? Lijkt mij ook echt raar om weer mensen te zien die je van thuis kent en dan weer weg te moeten. Maar je bent er maar een keer en voordat je het weet zit je weer in het saaie nederland. Heel veel plezier met het reizen! En doe wel voorzichtig hè ;-)

• 03 Juli 2008 - 10:17

Lot:

Hee Marys! Wow wat ben je bruin! We zeiden het toch, neger;) Haha klinkt gaaf het uitgaan met allerlei shows er tussen, zou hier ook leuk zijn in de Lunatic:P
    Tot msnse!!
    Liefs

• 03 Juli 2008 - 16:21

Leonie:

Hey Maryse!!

Dikke party daar zeg! Lijkt me super leuk. Leuk dat je er filmpjes op hebt staan. Hopelijk is je voet al weer beter, ziet er iid niet best uit!

Veel reisplezier!!

xx Leonie

• 03 Juli 2008 - 16:22

Milou:

Whaaa zo'n brokaatmeeting op locatie ga ik jullie gewoon lekker nadoen met Juud!! Klinkt iig superleuk en die palmbomen ken ik echt ergens van :-)

Geniet ervan, we komen samen als negertjes terug. Een Zuid-Amerikaanse en een Aziatische wel te verstaan. Prachtig! Kus!

• 05 Juli 2008 - 10:05

Sonja:

Hey!
    Ik ben natuurlijk weer zwaar onder de indruk van je verhaal, wat een belevenissen:D En tof zeg dat je zo met Renske daar kon afspreken. Veel plezier met reizen, geniet er goed van, want voor je het weet is het 16 augustus..
    Kus!

• 05 Juli 2008 - 11:44

Aj:

wtf marys, wat een luxe. ik kan je zeggen dat ik die hier op Koh Chang niet heb, maar dat t mooi is des te meer:D
    Tot snel!!

• 06 Juli 2008 - 14:57

Judith:

Heee Maryse! Wat een typisch verhaal toch weer... klinkt nice hoor :) Geniet er maar weer even goed van, tis echt zo 16 augustus! Ik ga je volgen daar in het verre oosten (ik ben mss iets minder goed te volgen, als ik die verschrikkelijke internetcafeverhalen moet horen van Milou) en we doen een girlsnight als we allemaal terug zijn! xxx